Certificat de pregătire profesională fals, descoperit de poliţiştii de frontieră

0
44

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în posesia unui cetăţean român un certificat de pregătire profesională ce s-a dovedit a fi fals. 

 

În data de 02 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România un cetăţean român, conducător auto al unui autovehicul cu număr de înregistrare specific Bulgariei.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care a fost descoperit un certificat de pregătire profesională pentru conducători auto, cu valabilitate 10.03.2023- 10.03.2028, având imprimate datele și fotografia unei alte persoane de sex masculin, cetăţean din Republica Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, s-au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic.

Cetăţeanul a declarat că a primit documentul în gara din Chişinău de la un conaţional a cărui identitate nu o cunoaşte şi trebuia să-l predea unei alte persoane cu care urma să se întâlnească în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Realitatea de Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.