Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu a fost obținut de Liviu Ioan Stoiciu FOTO&VIDEO

0
48

Juriul a decis ca poetul Liviu Ioan Stoiciu să primească în acest an premiul Național de Poezie, Opera Omnia. Acesta a primit premiul în cadrul unei gale care a avut loc la Casa Tineretului din municipiul Botoșani.

Oameni de cultură veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare, pasionați de poezie din Botoșani, profesori și elevi, cu toții s-au adunat în această după amiază în sala Casei de Tineretului din Botoșani pentru a asista la gala în care urmau să se acorde premiile concursului național de poezie Mihai Eminescu.

Pentru Opera Primum au fost 19 volume de poeme intrate în preselecții. Juriul a ales cinci volume iar în final câștigător a fost poemul „Desprindere”, de Mina Decu.

A urmat acordarea premiului pentru Opera Omnia și totodată a titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani. Criticul Ioan Holban i-a invitat pe scenă pe toți poeții nominalizați pentru a recita câte o poezie. Ultimul invitat să recite a fost Liviu Ioan Stoiciu, cea care a avea să primească premiul din partea viceprimarului Marian Murariu. În afara titlului de cetățean de onoare al municipiului Botoșani, Liviu Ioan Stoiciu va pleca această și cu un premiu oferit tot de primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.