PREMIERĂ ÎN BOTOȘANI. Orchestra Advahov pe scena Festivalului Vatra Satului de la Stăuceni FOTO&VIDEO

0
52

Orchestra fraților Advahov a cântat miercuri seară pentru prima dată în județul Botoșani. Vasile și Vitalie Advahov, împreună cu ceilalți membri ai orchestrei, au venit la Festivalul Vatra Satului de la Stăuceni, impresionând prin calitatea actului artistic și ținută.

Orchestra fraților Advahov s-a înființat în urmă cu 13 ani la Chișinău și a avut mare succes atât în Republica Moldova cât și în România. În prezent, orchestra are peste 40 de membri și un staff tehnic impresionant. Frații Advahov au fost convinși să vină la Stăuceni de către unul din sponsorii principali ai Festivalului Vatra Satului.

Anul acesta, Festivalul Vatra Satului de la Stăuceni a ajuns la XV-a ediție și fiind Anul Centenar, organizatorii s-au gândit să invite în special artiști din Republica Moldova. Cap de afiș a fost Orchestra fraților Advahov, cu soliștii Zinaida Julea, Igor Rusu și Mihai Ciobanu, care au cântat aproape de miezul nopții. În plus, pe scenă au mai urcat Ansamblul etnofolcloric Plăieșii, Carmen Cornaci, Fanfara de la Vorona, Ansamblul Mugur de Fluier de la Stăuceni și Doina Costeștilor.

„Am ajuns la a XV-a ediție a Festivalului Folcloric Vatra Satului. Este o ediție importantă pentru că suntem și în An Centenar. În acest an, satul Stăuceni are 430 de ani de atestare documentară. Ca în fiecare an de Sf. Maria, fiind hramul satului, comunitatea din zonă organizează acest eveniment. Fiind An Centenar, am încercat să facem unirea și am invitat mai mulți artiști de peste Prut. Avem Orchestra Advahov care este în premieră în județul Botoșani, Plăieșii, Zinaida Julea, Igor Rusu și Mihai Ciobanu”, ne-a spus Cozmin Epuraș, primarul comunei Stăuceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.