OMS ACUZĂ ISRAELUL CĂ INTERZICE SPECIALIŞTILOR MEDICALI INTRAREA ÎN FÂȘIA GAZA

0
18

Potrivit OMS, este prima dată când Israelul refuză posibilitatea organizațiilor de a participa la eforturile de ajutorare a Fâșiei Gaza.

Israelul a interzis intrarea specialiștilor medicali în Fâșia Gaza, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care transmite că din luna august au fost afectate opt organizații și peste 50 de membri ai personalului specializat.

Specialiştii urmau să ofere sprijin crucial pentru diverse servicii medicale, precum şi suport psihologic pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii din unităţi precum Spitalul European Gaza şi Spitalul Nasser, a precizat OMS.

Postul american de televiziune CNN a relatat că printre organizaţiile cărora li s-a refuzat intrarea se numără şi Asociaţia Medicală Palestiniană Americană, care sprijină palestinienii ce au nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit OMS, este prima dată când Israelul refuză posibilitatea organizațiilor de a participa la eforturile de ajutorare a Fâșiei Gaza.

OMS a raportat că, săptămâna trecută, echipele de asistenţă au efectuat cu 25% mai puţine operaţiuni decât de obicei. Având în vedere că doar 17 din 36 de clinici şi 43 de cabinete medicale rămân parţial operaţionale, OMS a subliniat rolul de neînlocuit al acestor echipe externe în furnizarea de servicii medicale esenţiale.

OMS a cerut acces deplin pentru echipele de ajutor de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.