Botoșaniul a fost reprezentat la Târgul de Turism al României de către reprzentanții Primăriei și Consiliului Județean. Peste 2500 de persoane au trecut pe la stand de prezentare al județului Botoșani.

Potrivit reprezentanților primăriei, un punct de atracție deosebit pentru toată lumea a fost oferta referitoare la AquaPark Cornișa, vedeta incontestabilă a standului.

Un număr de 20 de agenții de turism din toată țara și-au manifestat intenția de a include destinația Botoșani în ofertele lor viitoare. Perspectiva organizării unor sejururi la Botoșani a stârnit și interesul unor operatori străini, inclusiv din exotica și îndepărtata Japonie.

Prezența reușită la ediția 2019 a Târgului de Turism al României asigură definirea Botoșanilor ca destinație turistică nouă în ceea ce privește turismul de divertisment, prin AquaPark Cornișa, sporind astfel interesul și pentru componentele tradiționale: turismul cultural și istoric, turismul religios, cel gastronomic sau cel bazat pe punerea în valoare a specificului tradițiilor botoșănene.