Deputat PSD Botoșani: „Nu îl susțin pe Dragnea. PSD este bolnav”

0
67

PSD stă pe un butoi cu pulbere atât la nivel național cât și la nivel județean. Unul dintre parlamentarii PSD Botoșani a anunțat deja că pleacă din partid și din câte se pare, numărul celor care vor migra către Pro România este semnificativ. Printre cei nemulțumiți este și deputatul Răzvan Rotaru care a declarat că nu îl mai susține pe Liviu Dragnea și consideră că „PSD este bolnav”.

 „Toate aceste scandaluri sunt datorită unor probleme existente în partid, de o perioadă lungă de timp. Inclusiv la Botoșani, inclusiv la nivel național. Se merge pe aceeași temă. Să nu facem ședințe, să nu ascultăm părerea celor din teritoriu. Să discutăm noi trei-patru, stabilim… Restul sunt pe post de păpușari. Reacția primarului Firea este foarte realistă, foarte bine punctată și o susțin în totalitate.

S-a umplut paharul. Când a fost câte un coleg care a avut curajul, ați văzut ce a pățit. Au fost înlăturați. Pe Firea nu au cum să o înlăture, este un primar cu imagine foarte bună. A mai ieșit doamna Andronescu care și ea are o imagine foarte bună. Este greu să dai afară oameni cu o asemenea notoritate. Eu sper ca și la nivel local să înțeleagă că lucrurile au derapat destul de grav. Este o problemă mai veche, eu am mai tras un semnal de alarmă. Nu s-a ținut cont de ce am spus iar consecințele se văd. A plecat un parlamentar, nu știu ce se va întâmpla pe viitor”, a afirmat Răzvan Rotaru.

El spune că a încercat să discute atât cu Dragnea cât și cu ceilalți din conducerea partidului dar a fost ignorat.

„Când am ajuns parlamentar, ni s-a transmis că va avea discuții cu fiecare organizație județeană în parte. Am făcut și adresă oficială, să mergem cei trei (n.r. Rotaru, Huncă și Ciofu) la domnul Dragnea să-i spunem care sunt problemele la Botoșani. Am fost la domnul Neacșu. Nu ne-a băgat nimeni în seamă. Acum ne-a chemat. Era mult prea târziu. Doamna Huncă avea deja pregătită plecarea din partid”, a mai afirmat Rotaru.

Deputatul Mihaela Huncă deja și-a anunțat plecarea din PSD și urmează să treacă la Pro România iar în următoarea perioadă se anunță și alte plecări din rândul social democraților.

„Eu am anunțat că nu voi pleca dar mă voi lupta în interior. Nu plec, chiar dacă am o relație foarte apropiată cu Victor Ponta și cu Nicu Bănicioiu. Dacă voi fi dat afară, cu siguranță voi alege altă echipă. Dacă vor hotărî să mă excludă din partid, treaba lor. Să nu uite că fiecare decizie va fi plătită. Din punct meu de vedere, PSD este bolnav la momentul ăsta”, spune parlamentarul PSD.

Parlamentarul botoșănean consideră că ar fi o greșeală ca PSD să nu aibă candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor și nu este de acord cu varianta Călin Popescu Tăriceanu.

„Este cel mai mare partid din România și mi-aș dori să aibă candidat la aceste alegeri. Domnul Tăriceanu este un om valoros, bine pregătit, cu școală dar… și PSD are mulți oameni valoroși și putem găsi un om”, a afirmat deputatul PSD.

Întrebat dacă îl va susține pe Liviu Dragnea, în cazul în care acesta ar candida la alegerile prezidențiale, Rotaru a spus: „Nu. Niciodată. Suntem în tabere diferite și nu gândim la fel. A lăsat să tergiverseze acest scandal la Botoșani. Nu îl voi susține”.

Parlamentarul PSD spune că nu va pleca la Pro România dar este convins că partidul lui Victor Ponta va atrage mulți membri social democrați și va obține un procent mare la alegerile de anul viitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.