Bugetul pentru 2020 se va vota în decembrie

0
49

 

Deputatul PNL Cristian Achiței susține că noul guvern și-a fixat câteva priorități pe termen scurt iar până la sfârșitul acestei luni se va face o primă rectificare bugetară.

La această rectificare bugetară se vor aloca bani primăriilor care au rămas cu conturile goale și nu mai au fonduri pentru salarii și utilități.

Există câteva priorități în această perioadă. Asigurarea a tot ce înseamnă resurse pentru iarnă. Vremea e frumoasă acum dar până la urmă va veni iarna. De asemenea, extrem de importantă este rectificarea bugetară care va fi cel târziu în ultima săptămână din noiembrie. Sunt foarte multe primării lăsate de izbeliște, în special primării PNL. Primari care nu mai au sumele necesare pentru cheltuielile de funcționare, care nu mai sumele necesare pentru persoanele cu handicap sau pentru însoțitori, a spus deputatul Cristian Achiței.

De asemenea, se vor aloca bani pentru plata facturilor pe programul PNDL. Sunt firme care nu și-au încasat banii și deja vor renunțe la lucrări.

Sunt primării la care plățile pe PNDL nu sunt făcute de peste două luni. Ajung la aproape cinci miliarde. Sunt firme de construcții, proiectanți, diriginți. Nu poți să-ți bați joc. Am semnale că unii constructori vor să se retragă. Am avut o discuție cu ministrul Dezvoltării și am înțeles că până pe 10 decembrie se vor face toate plățile”, a adăugat parlamentarul botoșănean.

Tot anul acesta va fi finalizat bugetul pentru 2020 iar în luna decembrie vafi supus spre aprobare în parlament.

A treia prioritate este legea bugetului de stat pe 2020. Eu cred că vom avea un proiect al legii bugetului în Parlament care probabil va fi votat în decembrie. În 2020, primăriile să înceapă cu bugete clare”, mai spune Achiței.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.