Au plătit peste 50.000 de euro pentru apartamente noi dar nu se pot muta VIDEO

0
91

De aproape jumătate de an, 12 familii așteaptă ca funcționarii primăriei să facă recepția unui bloc construit anul trecut, pentru a se putea muta. Oamenii plătesc sute de euro chirii, și-au mutat copiii la alte școli și sunt revoltați.

Un dezvoltator imobiliar a început în 2016 demersurile pentru construcția unui bloc în apropierea școlii nr. 11 din municipiul Botoșani. Numai puțin de 18 luni a durat obținerea autorizației de construcție și a avizelor. Lucrările de construcție au durat zece luni și au fost finalizate în toamna trecută iar de atunci și până acum se așteaptă recepția investiției.

Oamenii care au plătit peste 50.000 de euro pentru un apartament, au venit astăzi la primăriei pentru  a cere explicații.

„Am contractat apartamentul. Construcția a început în ianuarie și au spus că în septembrie este gata. De asta am cumpărat aici. Am dat toți banii. Am zis că în ianuarie, în februarie, acum suntem în martie. Nepoții pentru care am cumpărat apartamentul, stau cu mine și nu se mai poate. Nu mai putem sta toți în două camere. Am plătit 55.000 de euro. Am vândut un apartament în Iași și am achitat aici. Dezvoltatorul este de bună credință însă sunt unele aprobări de la primărie care nu s-au dat. Construcția este urmărită zi de zi și este bună. Am urmărit-o de la fundație”, ne-a spus unul dintre cumpărători.

„Trebuia să ne mutăm anul trecut în octombrie. Așa ne-a promis constructorul. Era vorba să se facă o recepție, am înțeles că primăria a refuzat. Am venit la primărie pentru că vrem niște lămuriri, de ce nu s-a făcut recepția și de ce nu ne putem muta”, ne-a spus alt cumpărător.

Patronul firmei care a construit acest bloc spune că lucrările au fost finalizate la timp, a depus toate actele la primărie dar ulterior i s-au cerut noi documente. Din data de 5 decembrie 2018 tot așteaptă un răspuns oficial de la primărie în ceea ce privește recepția.

„Am parcurs o perioadă foarte lungă, începând de la partea de proiectare care a durat 18 luni. Noi am construit blocul în zece luni iar din august 2018 am început procedura de recepție parțială. Nu ne-a ajutat pentru intabulare. În noiembrie am convocat comisia de recepție. A fost o greșeală. A mai trecut o lună și am convocat din nou comisia de recepție. S-a întrunit legal, domnul Bacinschi era reprezentantul primăriei. A inspectat toată construcția și toate actele. Mi-a cerut o notă contabilă, copii după buletine la oameni și un contract între executant și beneficiar. Le-am depus până seara. Era 5 decembrie. Astăzi suntem în 6 martie 2019. Dumnealor trebuiau să-mi dea un răspuns în trei zile. Am două săptămâni în care vin în fiecare zi la primărie. În fiecare zi eu pierd bani. Minim 1500 de euro pierd în fiecare zi. Oamenii nu mă credeau pe mine. Blocul este făcut la standarde foarte mari. Nu am vrut să ajung în situația asta, îmi pare rău pentru situația creată dar sunt foarte mulți bani în joc care se pierd și nu mai spun de imaginea firmei care a avut foarte mult de suferit”, a declarat omul de afaceri Beniamin Prisacariu.

Oamenii prezenți la primărie au avut o discuție cu Dan Sandu, arhitectul șef al municipiului și i-au cerut explicații acestuia pentru întârzierea recepției lucrărilor. Acesta spune că situația va fi reanalizata vineri de comisia de recepție și urmează să se ia o hotărâre.

„Mai mult decât am spus, nu știu să spun. Vineri se va purta o discuție și să va vedea în ce măsură părțile convin că anumite lucruri pot fi înscrise în document. Cu data aceea se poate semna”, a afirmat Dan Sandu, arhitectul șef al municipiului Botoșani.

Patronul firmei de construcții a făcut deja două plângeri la primărie și urmează să deschidă o acțiune și în instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.