Urban Serv nu a avut cu ce să deszăpezească la prima ninsoare

0
44

Prima ninsoare din această iarnă a scos în evidență incompetența șefilor de la Urban Serv, societatea aflată în subordinea Consiliului Local și care se ocupă de deszăpezirea străzilor din municipiul Botoșani.

Deși Botoșaniul era în COD GALBEN, șefii de la Urban Serv nu au făcut absolut nimic. Primele utilaje au fost scoase pe străzile municipiului abia la ora 8.30. Material antiderapant nu au avut prea mult deoarece abia acum fac licitațiile. După ce au văzut că nu se poate circula, șefii de la Urban Serv au început să caute sare.

„Se intervine, se dă cu sare. Pentru azi și mâine avem sare. Am găsit sare. Sperăm ca astăzi să îndepărtăm toată gheața. La ora 8.30 au ieșit șase mașini, trei pentru trotuare și trei la stradă. Văzând că cei care aveau atributul nu au dat dispoziție, am dat eu dispoziție să se intervină. Am luat măsuri. Cineva trebuia să-și facă treaba. Acum am suplimentat numărul de mașini la stradă, la șapte. Aveam o cantitate mai mică. Am făcut rost de diferența de cantitate. Port discuții și cu o altă societate care să-mi dea o anumită cantitate de sare. De obicei rămânea de pe un an pe altul material antiderapant. Nu m-am ocupat eu ca director general de achiziții, am preluat toată problema pe 15 octombrie. Am avut două licitații, una a fost anulată. Astăzi avem deschiderea la a treia licitație. Între timp, eu am făcut rost de sare. Cel târziu joi o să primim sarea noastră”, ne explică Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.

Primarul Cătălin Flutur i-a cerut demisia directorului de la Urban Serv și nu exclude să fi fost o răzbunare politică.

„Am avut ședință pentru deszăpezire și am aflat niște lucruri stupefiante. Noi avem un contract cu Urban Serv și mă gândeam că sunt pregătiți, ca în fiecare an. Din păcate, problemele politice au făcut să nu mai funcționeze nimic, nici măturatul, nici deszăpezirea, nici ridicarea gunoiul, nici investițiile în cimitir pe care nu le-au făcut. Totul este la mâna unor domni din Consiliul Local care îi asigură pe cei de la Urban Serv că lucrurile merg așa înainte. Este o situație cu care nu m-am mai întâlnit din 2004  când am preluat primăria. Lucrurile au mers din inerție. Plecarea unor specialiști de acolo și nefiind un Consiliu de Administrație stabil, ne-a adus în această situație. În ultimii ani au fost ierni blânde iar ei ca să câștige bani dădeau 20 de tone într-o noapte, dacă era o minimă zăpadă. Societatea este incontrolabilă. De asta am și cerut demisia directorului. Am un viceprimar de resort care el se ocupă de Urban Serv. Domnul Cosmin Andrei. Mă întreb dacă nu cumva au făcut în mod deliberat. Cetățeanul de rând va spune: primarul este vinovat. Ei au majoritate, ei și-au pus Consiliul de Administrație, au membri în AGA și nu știu cum să-l schimbe pe Nicuță, pe care tot ei l-au pus. Ei se bat acolo iar orașul suferă. Când le-am spus că treaba nu merge bine, mi-au spus: noi suntem majoritari și noi decidem”, a spus primarul Cătălin Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.