Viceprimarul Cosmin Andrei vrea eliminarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii. Consilierii locali spun că prioritățile sunt altele

0
43

Viceprimarul Cosmin Andrei propune dezafectarea jardinierelor de pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani. Odată cu aceste jardiniere, ar putea fi dezafectate și fântânile arteziene.

Viceprimarul Cosmin Andrei susține că a lansat această idee în spațiul public pentru a vedea reacția cetățenilor din municipiul Botoșani. În cazul în care vor fi mai multe reacții pozitive, el intenționează să inițieze un proiect pe care să-l supună la vot într-o ședință de Consiliu Local.

„Am vrut să generez o dezbatere publică și să vedem părerile cetățenilor cu privire la dezafectarea acestor jardiniere. Aceste jardiniere sunt foarte dese și reprezintă un pericol pentru copii. Cred că ar fi un avantaj și pentru organizarea unor evenimente. Aceste materiale de construcții pot fi refolosite, plantele vor fi replantate. Trebuie să vedem dacă sunt impedimente de natură legală deoarece au fost făcute pe un proiect european și este o perioadă de monitorizare. Eu intenționez să propun colegilor din Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru a ne asuma acest lucru. Sunt două fântâni arteziene care nu au un aspect foarte plăcut, sunt foarte greu de întreținut, sunt pierderi de apă. Putem gândi dezafectarea lor sau păstrarea unei fântâni. Intenționăm să sprijinim agenții economici care vor să-și monteze terasele estivale. Până acum, primăria i-a șicanat doi ani de zile”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Unii consilieri locali spun că reamenajarea pietonalelor nu ar fi o prioritate și că ar trebui să se mai investească bani și către periferii, unde nu sunt nici utilități și nici drumuri asfaltate.

„Nu cred că ar trebui să le eliminăm. S-ar putea apela la un arhitect pentru o reamenajare a pietonalului dar nu știu dacă este cea mai importantă investiție care ar trebui să se facă acum în Botoșani. Cu acei bani s-ar putea moderniza o stradă de la periferia municipiului unde nu a fost niciodată asfalt”, a precizat Maricel Maxim, consilier local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.