FOCAR NOU DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ, CONFIRMAT ÎN JUDEȚUL OLT

0
20

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Olt la începutul săptămânii, a transmis Direcția Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt.

Focarul a fost depistat la o exploatație comercială din localitatea Ipotești, unde, în ultimii șase ani, a mai fost confirmată prezența virusului în alte două situații, relatează Radio România Oltenia-Craiova.

În acest sens, o întrunire a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor a avut loc în cursul zilei de marți, care a decis sacrificarea tuturor animalelor din exploatație, aproximativ 24.000 de suine.

DSVSA a impus restricții de circulație

„Au fost delimitate zonele de protecție și de supraveghere din jurul focarului. La această dată, în județul Olt nu mai sunt active alte focare de pestă porcină africană la porci domestici din exploatații comerciale sau din gospodăriile populației. În continuare, se mențin restricțiile în ceea ce privește organizarea aglomerărilor de animale în scopul comercializării acestora, în principiu se menține interdicția de funcționare a târgurilor de animale vii. Este interzisă comercializarea, înstrăinarea sau mișcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii și produselor din carne de porc provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului pestei porcine africane”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt, Venera Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.