NICOLAE CIUCĂ, DUPĂ CE S&P A RECONFIRMAT RATINGUL SUVERAN AL ROMÂNIEI: DOVADĂ A STABILITĂȚII ECONOMICE

0
28

Nicolae Ciucă a spus că decizia S&P de a reconfirma ratingul suveran al României este o ovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici. El cere Guvernului Ciolacu să depună la Comisia Europeană un plan fiscal-bugetar concret, care să includă creşterea investiţiilor din fonduri naţionale, reducerea cheltuielilor curente ale statului, continuarea absorbţiei fondurilor europene din PNRR şi Politica de Coeziune, „aşa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023”.

„Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat ratingul de ţară al României la BBB-/A3, o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi achitat la timp obligaţiile fiscale. Bonificaţia de 3% acordată de Guvern prin Ministerul Finanţelor şi pentru care Partidul Naţional Liberal a depus un amendament în Parlament în vederea creşterii acesteia la 5%. Este un gest de apreciere din partea statului pentru responsabilitatea voastră, a celor care muncesc şi îşi plătesc obligaţiile fiscale, iar asta ne ajută să menţinem echilibrul economic”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

„Însă, pentru a consolida aceste rezultate, îi cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret care să includă: creşterea investiţiilor din fonduri naţionale, alături de menţinerea celor din fonduri europene, cu alocări specifice pentru autorităţile locale; reducerea cheltuielilor curente ale statului pentru a ajusta deficitul bugetar; continuarea absorbţiei fondurilor europene din PNRR şi Politica de Coeziune, aşa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023. Prin aceste măsuri şi prin contribuţia voastră putem asigura un viitor stabil şi prosper pentru România”, este mesajul liderului liberal.

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.