AUTO – F1: HAAS ANUNŢĂ ÎNCHEIEREA UNUI PARTENERIAT CU TOYOTA

0
26

Toyota revine în Formula 1 pentru prima oară după 2009, după ce a încheiat cu efect imediat un parteneriat tehnic multianual cu echipa americană Haas F1, care încearcă să-şi crească competitivitatea, scrie DPA.

Haas F1 Team, care participă în Formula 1 din 2016, susţine că parteneriatul cu divizia motorsport (Toyota Gazoo Racing) a Toyota Motor Corporation va aduce servicii tehnice, de proiectare şi de producţie.

Toyota a participat ultima oară în Formula 1 cu o echipă în 2009, când i-a avut ca piloţi pe Jarno Trulli şi Timo Glock, ocupând locul cinci la constructori în acel sezon. Toyota a petrecut opt sezoane în F1, reuşind 13 podiumuri, iar locul patru a fost cea mai bună poziţie în clasamentul constructorilor.

Directorul echipei Haas, Ayao Komatsu, este încântat de acordul cu Toyota şi anticipează o colaborare extrem de benefică: ”Posibilitatea de a accesa resursele şi baza de cunoştinţe disponibile la Toyota Gazoo Racing, beneficiind în acelaşi timp de tehnica şi procesele de fabricaţie, vor fi esenţiale în propria noastră dezvoltare şi dorinţa noastră clară de a ne creşte în continuare competitivitatea în Formula 1”.

Haas, al cărei parteneriat de lungă durată cu scuderia Ferrari este prevăzut să continue, ocupă locul şapte în clasamentul constructorilor din acest sezon, înainte de cursa sa de acasă, Marele Premiu al Statelor Unite, programată weekendul viitor.

Toyota Gazoo Racing concurează în prezent în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) şi în Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC).

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.