YEMEN: REBELII HOUTHI ANUNŢĂ CĂ AU LANSAT UN ATAC CU DRONE ASUPRA ISRAELULUI

0
26

Rebelii houthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, au afirmat joi că au lansat un atac cu drone asupra Israelului, relatează AFP.

Houthi au desfăşurat „o operaţiune militară care a vizat o ţintă majoră în regiunea Jaffa (un cartier din Tel Aviv, n.red.) în Palestina ocupată cu un anumit număr de drone”, a declarat purtătorul lor de cuvânt militar, Yahya Saree, fără a preciza când a avut loc atacul.

„Dronele şi-au atins ţinta fără ca inamicul să le poată intercepta sau doborî”, a adăugat el.

La rândul ei, armata israeliană a afirmat că în cursul nopţii a „interceptat o ţintă aeriană suspectă în largul coastei regiunii Dan, în centrul Israelului”, fără a oferi detalii.

Miercuri, rebelii houthi au anunţat că au tras trei rachete asupra Israelului, a doua zi după un atac cu rachete lansat de Iran împotriva teritoriului israelian.

Rebelii houthi, care controlează zone întinse din Yemen, fac parte din aşa-numita „axă a rezistenţei” împotriva Israelului, condusă de Teheran şi care mai cuprinde mişcări susţinute de Iran în regiune, precum Hamasul palestinian, Hezbollahul libanez şi grupări irakiene.

De la începutul războiului în Fâşia Gaza, declanşat pe 7 octombrie de un atac fără precedent al grupării Hamas în Israel, rebelii yemeniţi au lansat mai multe atacuri împotriva Israelului şi a navelor care ar avea legătură cu această ţară, în Marea Roşie şi în Golful Aden.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.