TAXĂ NOUĂ PENTRU ROMÂNII CARE AU CENTRALE ÎN APARTAMENT

0
25

O nouă taxă pentru români care locuiesc în blocurile racordare la rețeaua centralizată de termoficare, dar care folosesc centrale de apartament. Aceștia vor fi taxați și pentru căldura degajată de conductele care trec prin locuințele lor. Decizia aparține Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Noua taxă îi va afecta toți proprietarii de apartamente din blocurile cu rețele termice comune, chiar și pe cei care și-au izolat apartamentele, potrivit Realitatea Plus.

Reglementarea apare într-un ordin ANRE care stabilește redistribuirea consumurilor de energie termică între locatarii imobilelor de tip condominiu.

Conform art. 15 din Regulament, „cantitatea de energie termică aferentă consumului comun de încălzire, repartizată proporțional cu cota indiviză, se achită de toți proprietarii și utilizatorii de apartamente sau spații cu altă destinație decât cea de locuință”. Această măsură include atât apartamentele, cât și spațiile comerciale situate în blocurile de locuințe.

Cum a fost Oana Roman escrocată de o firmă de reparații pentru centrale. Sfaturile vedetei – la ce să fim atenți

Argumentul autorităților este că proprietarii apartamentelor cu centrale individuale își reduc consumul propriu pentru că o parte din căldura necesară vine de la conductele de termoficare centralizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.