LIBAN: ŞASE MORŢI ÎNTR-UN RAID ISRAELIAN ASUPRA UNUI CENTRU DE SALVARE AL HEZBOLLAH, ÎN CENTRUL BEIRUTULUI

0
25

Şase persoane au fost ucise într-un atac israelian care a vizat, în noaptea de miercuri spre joi, un centru de ajutor al Hezbollah în centru Beirutului, potrivit Ministerului libanez al Sănătăţii şi unei surse apropiate mişcării islamiste libaneze, relatează AFP.

Raidul a provocat „doi morţi pe loc”, iar „numărul morţilor a crescut la şase după ce patru dintre răniţi au decedat din cauza rănilor”, a indicat ministerul. Alte şapte persoane rănite au fost transferate la spitale, a adăugat sursa citată.

Un oficial al organizaţiei de salvare a mişcării şiite a declarat pentru AFP că raidul „a vizat centrul de protecţie civilă al autorităţii” în districtul Bachoura, în centrul capitalei libaneze.

Aceasta este a doua lovitură israeliană care vizează centrul capitalei libaneze de la începutul conflictului dintre mişcarea islamistă pro-iraniană şi Israel, pe 8 octombrie 2023.

Lovitura din cartierul Bachoura survine după o serie de bombardamente care au vizat suburbiile sudice, miercuri seara, a treia serie de raiduri israeliene vizând acest bastion al Hezbollah din afara Beirutului în mai puţin de 24 de ore şi vizat în mod constant de aproximativ zece zile.

Armata israeliană a emis, de asemenea, un nou ordin de evacuare pentru zonele din sudul Beirutului, în noaptea de miercuri spre joi, anunţând posibile lovituri împotriva Hezbollah, care susţine că rezistă în faţa înaintării forţelor israeliene în sudul Libanului.

Ministerul libanez al Sănătăţii a anunţat miercuri seara că 46 de persoane au fost ucise şi alte 85 au fost rănite de „atacuri ale inamicului israelian” în ultimele 24 de ore în mai multe regiuni ale ţării.

Centrul de criză libanez a anunţat înainte de publicarea acestui bilanţ zilnic că 1.928 de persoane au fost ucise în Liban din octombrie 2023.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.