POLIȚIȘTII, MILITARII ȘI FUNCȚIONARI PUBLICI CARE-ȘI DAU ÎN VILEAG COLEGII CORUPȚI PRIMESC SPOR LA SALARIU

0
26

Un proiect de lege care are mai șanse să treacă de Parlament îi va recompensa pe angajații din instituții ale statului dacă reclamă ilegalități comise de colegii de muncă. Proiectul îi vizează pe polițiști și angajați din sistemul penitenciar, dar și alte categorii de funcționari.

Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil care desfăşoară activităţi privind prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului propriu beneficiază de majorarea soldei de funcţie/salariului de funcţie/salariului de bază cu 12,5% dacă îi demască pe colegii implicați în acte de corupție, scrie BZI.

Noua lege aflată deocamdată în dezbatere are șanse să fie aprobată. 

Noul proiect de lege precizează și care sunt categoriile de angajați care vor primi bani în plus dacă sesizează ilegalități comise de colegii de muncă:

Personalul cu funcţii de conducere din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate

Personalul din cadrul Direcţiei Inspecţie Penitenciară, Serviciului Audit Public Intern şi structurilor de prevenire a criminalităţii şi terorismului din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate.

Poliţiştii de penitenciare din cadrul Ministerului Justiţiei cu funcţii de conducere, dacă desfăşoară activităţi de prevenire şi/sau combatere a corupţiei definite de prezentul ordin şi adaptate la specificul activităţii Ministerului Justiţiei, cu condiţia ca atribuţiile de prevenire şi/sau combatere a corupţiei să fie menţionate în fişele posturilor acestor funcţii.

O altă categorie de angajați va primi spor de fidelitate la salariu. Pentru activitatea desfăşurată în instituţiile din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, în calitate de militar, funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, funcţionar public şi personal contractual, funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare li se acordă un spor de fidelitate de până la 20% din salariul de bază:

– între 5 ani şi 10 ani – 5%

– peste 10 ani şi până la 15 ani – 10%

– peste 15 ani şi până la 20 de ani – 15%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.