CIOLACU: ÎNCEPEM SĂ DESTRUCTURĂM MARILE REŢELE DE TRAFIC DE DROGURI

0
29

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe vicepremierul Cătălin Predoiu, dar şi pe toţi cei care au contribuit la „reuşita” operaţiunii antidrog de marţi.

Prim-ministrul a menţionat, în debutul şedinţei de guvern, că în perioada următoare vor fi promovate acţiuni şi politici antidrog în instituţiile de învăţământ.

„Este un semnal clar că începem să destructurăm marile reţele de trafic de droguri. În paralel, voi promova alături de doamna ministru al Educaţiei acţiuni şi politici antidrog şi de prevenţie în instituţiile de învăţământ. Alături de domnul ministru dr. Rafila, ne concentrăm pe interveniţia în zona de sănătate şi recuperarea celor care, din nefericire, trec prin această traumă. În special, după cum bine ştiţi, foarte mulţi tineri”, a spus Ciolacu.

Ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a adăugat că acţiunile MAI, ale Poliţiei Române pentru combaterea traficului de droguri şi a grupărilor de crimă organizată vor continua.

„Operaţiunea de ieri şi cele care vor urma nu sunt întâmplări. Acţionăm structurat şi planificat de luni de zile şi vom continua pe durată nedeterminată. Am alocat prioritar în lunile precedente şi voi continua să aloc resurse logistice, financiare şi umane pentru această luptă. Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria sunt instructate şi vor continua să dea o ripostă fermă şi dură crimei organizate, traficului de droguri şi de persoane, migraţiei ilegale, cu respectarea tuturor prevederilor legale, dar ferm şi dur. Lege şi ordine. Este o luptă de durată. Drogurile şi clanurile pot fi învinse, dar prin efort naţional. Ministerul Afacerilor Interne îşi va face partea sa”, a subliniat ministrul.

Predoiu a menţionat că ministerul va continua să aloce resurse şi va acţiona „pentru întărirea statutului celor care luptă” cu drogurile şi crima organizată.

De asemenea, ministrul a felicitat Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră şi le-a mulţumit poliţiştilor care au lucrat la operaţiunea de marţi, coordonatorilor acţiunii, Autorităţii Vamale şi DIICOT.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, marţi, pentru trafic internaţional de droguri, după ce procurorii şi poliţiştii au descoperit în Portul Constanţa cocaină ascunsă în aproximativ 15 tone de pulpă de fructe congelată provenită din Ecuador.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.