La data de 15 august 2021, polițiștii botoșăneni în colaborare cu jandarmii, polițiștii de frontieră și polițiști locali au acționat în zonele în care s-au desfășurat evenimente cultural-artistice, precum și în zona lăcașurilor de cult, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea și liniște publică. 

 

Astfel, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane și controlate 70 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei. 

 

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 16 permise de conducere și două certificate de înmatriculare. 

 

La data de 15 august 2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pe Drumul Județean  DJ 291, în localitatea Șendriceni, au autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate, care circula cu viteză peste limita legală. 

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 870 de lei pentru depășirea limitei legale de viteză.

 

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

       

La data de 16 august 2021, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe Drumul Național DN 29 D, în localitatea Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comuna Trușești. 

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. 

Sursa: Realitatea de Botosani