Înaintea Paștelui, la Zalău s-a organizat Olimpiada Națională de Tehnologie. Aproape 300 de elevi din toată țara printre care și șapte din județul Botoșani au participat la această competiție școlară.

Au fost cazați la un internat unde ușile și geamurile nu se închideau, lenjeria de pe paturi era murdară, țevile erau sparte și curgea apa la toalete. Câțiva profesori însoțitori s-au revoltat. De asemenea, revoltați au fost și părinții elevilor. Unul dintre părinți ne-a spus că inițial a vrut să plece la Zalău și îl aducă acasă.

“M-a sunat copilul plângând și îmi spunea în ce condiții au fost cazați. Am vrut să mă urc în mașină și să merg până la Zalău ca să îl aduc acasă. Nu este posibil să-și bată joc din niște copii care participă la o olimpiadă națională. Acești copii au renunțat la o săptămână de vacanță ca să meargă la olimpiada asta”, ne-a spus tatăl unui copil din Botoșani care a participat la această olimpiadă de tehnologie.

Au fost și profesori care au cerut explicații vis-à-vis de condițiile în care au fost cazați dar li s-a transmis că dacă nu le convine, pot pleca acasă.

Articolul precedentCota de inundație pe râul Prut a fost depășită
Articolul următorTânăr cercetat după ce a fost prins cu un permis fals