Liberalii au renunțat la protestul anunțat și la demisii și se pare că vor accepta varianta propusă de ALDE pentru funcția de prefect al județului Botoșani.

Săptămâna trecută, șefii PNL Botoșani împreună cu primarii liberali din județ s-au adunat într-o ședință și au anunțat că nu vor accepta ca ALDE să desemneze viitorul prefect. Prezentă la Botoșani, Raluca Turcan le-a transmis că asta este negocierea la nivel național și că trebuie să accepte. Inițial nu au acceptat și erau hotărâți să plece vreo 50 de primari și consilieri la București pentru a discuta cu Ludovic Orban. Deplasarea era programată în această dimineață dar Ludovic Orban le-a transmis să nu mai vină deoarece decizia este deja luată. Între timp, a apărut o nouă variantă pentru funcția de prefect iar această variantă este agreată atât de PNL cât și de ALDE.

Imagine

Este vorba de Minodora Vasiliu, șefa Direcției Sanitar Veterinare. Locul Minodorei Vasiliu la conducerea DSV Botoșani ar urma să fie luat de fostul europarlamentar Mihai Țurcanu, fratele lui Florin Țurcanu, ex-președinte PNL Botoșani, în prezent vicepreședinte ALDE Botoșani. Mihai Țurcanu este membru PNL și a candidat la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Național Liberal dar nu a avut un loc eligibil.