Contractul de salubritate și deszăpezire pe care Urban Serv îl are cu Primăria Botoșani va expira la finalul lunii iulie și mai poate fi prelungit maxim 90 de zile.

Autoritățile locale vor trebui să decidă dacă vor organiza o licitație sau vor încheia un nou contract cu Urban Serv, societate a Consiliului Local.

„Acest contract de salubrizare și deszăpezire a fost câștigat la licitație în 2007. Până acum s-a activat pe acest contract. Acel contract este valabil până la data de 31 iulie. Începând cu data de 31 iulie, contractul mai poate fi prelungit doar 90 de zile, după care este atributul Consiliului Local de a da contractul aceluiași operator sau poate fi scos la licitație și poate fi câștigat de terțe persoane”, a spus Cristian Sadovei.

În cazul în care se va organiza o licitație, Urban Serv are șanse mici de câștig deoarece utilajele din dotare sunt foarte vechi.

„În cazul în care primăria va scoate la licitație această activitate și va pune o condiție, să fie mașini euro 5, euro 6 și cine știe ce utilaje, peste 100 de angajați vor rămâne fără loc de muncă. Sigur unitatea Urban Serv nu va putea participa la licitație pentru că nu are dotarea necesară. Noi nu am fost lăsați niciodată să ne facem investiții decât acele second-hand-uri”, a mai spus liderul de sindicat.

În cazul în care Urban Serv va pierde contractul de salubritate, peste 100 de salariați își vor pierde locurile de muncă. Liderul de sindicat spune că în timpul ședintei de Consiliu Local de luna aceasta, se va organiza un protest în fața primăriei, protest la care vor veni peste 100 de persoane.

„Noi vom organiza un miting în fața Consiliului Local, vom face procedura legală pentru obținerea autorizației. Vor participa și angajații din alte societăți. Să nu creadă nimeni că dorim să punem o presiune pe aleșii locali. Nu vrem să fim tratați ca o monedă de schimb. Nu dorim ca acești muncitori să fie vânduți ca sclavi”, a mai spus Cristian Sadovei.