Centura municipiului Dorohoi nu poate fi realizată chiar dacă există promisiunea ministrului Transporturilor că această investiție va primi finanțarea necesară.

După vizita lui Răzvan Cuc la Dorohoi și promisiunea că va asigura finanțarea, autoritățile locale s-au apucat serios de treabă numai că s-au izbit de o problemă greu de rezolvat. Această centura va trece pe proprietăți private iar o parte dintre terenuri nu sunt intabulate. Practic, cei care se ocupă de acest proiect, nu au cu cine discuta.

„Avem câteva probleme de proprietate la centura Dorohoiului. Încă suntem în discuții, mai facem anumite măsurători în teren. Trece numai pe proprietăți private și trebuie făcute exproprieri. Trebuie să găsim toți proprietarii de terenuri. Dacă ar fi fost toate terenurile intabulate, lucrurile erau mai simple. De fapt, noi facem o carte funciară a drumului. Lucrarea de parcelare este făcută în proporție de 70-80%. Această centură nu trece doar pe raza Dorohoiului ci și pe raza comunelor Văculești și Șendriceni. Sperăm să finalizăm în această toamnă și să putem depune documentația pentru această șosea de centură”, a spus Dorin Alexandrescu.