Primarul Cătălin Flutur a anunțat astăzi că în zilele următoare se va semna contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a transportului local și imediat se va demara procedura de achiziție în leasing operațional a unui număr de nouă autobuze.

După ce vor ajunge cele nouă autobuze, tramvaiele nu vor mai circula prin municipiul Botoșani. Primarul Cătălin Flutur susține că scoaterea tramvaielor și înlocuirea lor cu autobuze nu era posibilă până acum.

“Dintr-o dată, să știți că am găsit proiectul. L-am căutat mult. Era în minister, pus foarte bine. Niște persoane care trebuiau să facă lucrul ăsta și până acum, s-au aplecat și asupra proiectelor de la Botoșani. Aștept de pe o zi pe alta să-l semnăm. Atunci dăm cale liberă celor de la Eltrans înceapă demersurile legale pentru a face acel leasing operațional. Să scoatem tramvaiele și să facem un transport cu autobuzele pe o perioadă de doi-trei ani cât se va implementa proiectul”, a spus primarul Cătălin Flutur.

În ultima perioadă, s-au înregistrat mai multe deraieri și chiar accidente din cauza tramvaielor vechi de peste 40 de ani și a căii de rulare deteriorate.