După șase luni în care s-au tot evaluat ofertele, șefii CNAIR au anunțat că vor relua licitația la drumul Botoșani – Tg. Frumos, cel mai important drum din județul Botoșani. Această decizie a stârnit un val de nemulțumiri deoarece reluarea licitației înseamnă amânarea lucrărilor cu minim un an.

Deputatul Cristian Achiței i-a cerut demisia șefului CNAIR și i-a pus la zid pe liderii PSD Botoșani și pe reprezentanții guvernului.

„Aștept cu mare interes și îi cer lui Neaga Narcis să facă publică decizia de anulare a procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică, însoțită de justificarea anulării procedurii de atribuire, în termen de 3 zile de la adoptarea deciziei de anulare, așa cum prevede Art. 123, alin. (2) din Legea nr. 98/2016, privind achizițiile publice. Săraca CNAIR ”a fost nevoită” să anuleze procedura, spune comunicatul trimis presei. La Art. 212, alin. (1) din legea amintită sunt prezentate cazurile când autoritatea contractantă ”are obligația” de a anula procedura. Să lăsăm deci bocetele și să vedem justificarea, conformă cu prevederile legii! De ce au fost necesare 4 luni, plus încă două prelungiri de câte o lună pentru a constata lacunele invocate în comunicat din documentele ofertanților?”, a spus parlamentarul botoșănean care a adăugat:

“CNAIR este foarte sigură, în același comunicat, că va relua licitația fix pe 4 februarie 2019, asta după un an de brambureală și haos în termene. Ciudat cum se știe dintr-odată așa de exact această dată. Nu va contesta nimeni anularea procedurii? Același Neaga ne mai spune în comunicat că CNAIR ”se va organiza” (din nou la timpul viitor…) ”pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede” (adică din nou la anul). Fără îndoială că acest individ nu înțelege nimic despre importanța acestui proiect. Ce este cel mai grav e faptul că la sfârșitul comunicatului suntem amenințați într-un stil bolșevic și ni se spune să tăcem, ”dacă nu ne documentăm temeinic în prealabil”. Tovarășe Neaga, tovarăși pesediști, nu am de gând să obosesc în bătălia pentru modernizarea infrastructurii rutiere botoșănene, de care vă bateți joc continuu, mințind oamenii prin comunicate. Sunteți singurii care creați confuzie permanent, aruncând tot felul de termene și explicații în spațiul public, găsind tot felul de vinovați, în afară de voi, cei care sunteți la butoane și puteți lua decizii”.

Deputatul Cristian Achiței i-a cerut demisia lui Narcis Neaga pentru amânarea modernizării drumului Botoșani – Tg. Frumos.

“Aștept deci cu mare interes și cer public demisia marelui șef peste drumurile din România, Neaga Narcis. Nu am de gând, sub nicio formă, să înghit în liniște bătaia de joc față de botoșăneni și față de Moldova.Aruncăm, din păcate, la gunoi anul 2018, se va pierde și anul 2019, iar pesediștii vor începe curând să ceară voturi pentru cât de frumos au știut să ne mintă. Sper din tot sufletul să fie executați electoral pentru țeapa pe care au tras-o tuturor botoșănenilor în decembrie 2016. Bătălia pentru DN 28B, ca și pentru restul infrastructurii rutiere botoșănene, continuă! Modernizarea DN 28B a fost dintotdeauna și continuă să fie prioritatea numărul 1 a mandatului meu”, a mai afirmat Cristian Achiței.

Articolul precedentAmendat cu 500 lei pentru un prejudiciu de 275 lei
Articolul următorBotoșaniul intră în COD GALBEN de precipitații abundente