Dacă vi se pare grea matematica şi vreţi să faceţi progrese fără costuri suplimentare sau chiar fără să apelaţi la ajutorul unui profesor, aveţi la dispoziţie un site creat de câțiva elevi și profesori de la AT Laurian.

Este vorba despre o platformă de învățare a matematicii, ATLmath http://mate.laurian.ro/, un produs al unui grup de profesori şi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” premiat anul trecut la  Etapa Naţională a concursului „Made for Europe” 2017. Spaţiul virtual de exersare şi testare a fost creat în cadrul Proiectului ”A collaborative European inquiry  into Technology Enhanced Mathematical Pedagogy”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, ce s-a derulat în perioada septembrie 2015 – august 2017. Partenerii Colegiului au fost Municipalitatea din Vasteras – Suedia  (coordonator) și UCL Academy din Londra, Marea Britanie.

Contribuţia majoră pentru crearea platformei ATLmath a fost a elevului Claudiu Mitelu, recent devenit student al  Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, îndrumat fiind de profesorul Cerasela Cardaş, unul dintre dascălii de frunte ai colegiului de renume botoşănean.

Platforma cuprinde un set de probleme rezolvate, dar și unul de teste bine organizate pe cele două ramuri matematice: algebra și geometria. În plus, tinerii dornici să învețe au la dispoziție variante ale subiectelor pentru Bac, cu tot cu soluții, precum și „modul examen” atât pentru Bac cât și pentru Evaluarea Națională, în care doritorii pot să-și testeze cunoștinţele și skill-urile matematice, cu posibilitatea vizualizării rezultatelor obținute.

 

Articolul precedentCod galben de vânt pentru judeţul Botoşani
Articolul următorInformare meteorologică de vânt şi temperaturi scăzute pentru judeţul Botoşani