Agenția Națională de Integritate a constatat conflictul de interese de natură administrativă și a sesizat organele de urmărire penală, în cazul lui ALBU MARIUS, Funcționar public în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI SESIZARE PARCHET
 
La data de 31 iulie 2019,în exercitarea funcției publice, a efectuat control de specialitate la o societate comercială în cadrul căreia soția acestuia deține calitatea de asociat și funcția de administrator, și a întocmit Procesul-verbal de control, semnat de soția sa în calitate de administrator al societății comerciale, încălcând astfel prevederile art. 70 și art. 79, alin. (1), lit. a), b) și c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.
 
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ALBU MARIUS a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de consilier cu atribuții de control în cadrul AJOFM Botoșani, a desfășurat activități de control, de natură să creeze un avantaj patrimonial pentru soția sa, la firmele în cadrul cărora aceasta a deținut calități de asociat și funcții de administrator, întocmind în urma controalelor două procese-verbale.
 
Totodată, ALBU MARIUS a beneficiat de venituri în sectorul privat de la societatea comercială în cadrul căreia era încadrat în funcția de formator, și pentru care, în exercitarea funcției publice, a semnat cu mențiunea „bun de plată”, în sensul soluționării a două cereri de acordare a unor indemnizații.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentRecesiune economică scade cotațiile la petrol. În România, carburanții înregistrează scăderi ușoare
Articolul următorCOD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru majoritatea regiunilor din țară