Deputatul Cristian Achiței va depune trei amendamente la rectificarea bugetară care se va face în această vară. El solicită alocarea a cinci milioane de lei pentru drumurile județene afectate de inundații, pentru regularizarea Jijiei și pentru drumul Botoșani – Ștefănești.

Parlamentarul botoșănean a propus suplimentarea cu 2.000.000 lei a sumei alocate judeţului Botoşani pentru infrastructura de DRUMURI JUDEŢENE ŞI COMUNALE, prevăzută în Anexa 6 a Legii Bugetului de Stat pe 2018. El susține că trebuie intervenţii urgente pentru remedierea pagubelor produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie asupra infrastructurii rutiere.

De asemenea, a solicitat suplimentarea cu 2.900.000 lei a sumei alocate pentru REGULARIZAREA JIJIEI, prevăzută cu fişă de obiectiv în Anexa 3/62/29, pentru combaterea efectelor nefaste ale inundaţiilor. Suma solicitată reprezintă bugetul planificat pentru lucrările de amenajare a Jijiei în anul 2019 şi consider că acestea pot şi trebuie să fie devansate cu un an.

În plus, deputatul Cristian Achiței a cerut alocarea a 100.000 de lei pentru MODERNIZAREA DRUMULUI NAŢIONAL 29D BOTOŞANI-ŞTEFĂNEŞTI, cu condiţia ca parlamentarii PSD de Botoşani să îşi demonstreze interesul clamat în numeroase rânduri şi să obţină în timp util emiterea hotărârii de guvern necesare pentru această investiţie, astfel încât să poată demara procedurile de licitație pentru proiectare şi execuţie.

Articolul precedentTrei străzi din municipiu inundate de ploi
Articolul următorAmenzi în valoare totală de 90.000 lei acordate de ITM