Deputatul Mihaela Huncă ar vrea revenirea la sistemul de învățământ cu trei trimestre pe care îl consideră mult mai eficent decât cel cu semestre.

Parlamentarul botoșănean spune că a avut discuții cu mai multe cadre didactice din învățământul preuniversitar și majoritatea vor revenirea la sistemul cu trimestre. Mai mult, Mihaela Huncă susține că în unele țări din Europa s-a revenit la sistemul care se practica în România, în perioada comunistă.

“După ce noi am trecut la semestre în învățământul preuniversitar, am participat la o reuniune în Franța. Colegii din învățământul francez ne-au spus: nu mai experimentați acest mod cu semestre că o să ajungeți la fel ca noi. Noi am revenit la trimestre”, a spus Mihaela Huncă.

Reprezentanții Pro România vor ca structura anului școlar să nu se mai modifice de fiecare dată când se schimbă ministrul Educației. Ei propun ca anul școlar să aibă trei trimestre, să înceapă la 15 septembrie și să se încheie la 15 iunie.

“Structura anului școlar trebuie fixată. Dacă nu știi când începi anul școlar și când îl termini, nu poți face învățământ. Este foarte evident că cea mai bună structură a anului școlar este cea în trei trimestre. Este o structură echilibrată, o structură care permite existența a trei trimestre aproximativ egale. Începerea anului școlar trebuie să fie la 15 septembrie. Școala nu poate începe la 1 septembrie pentru că sunt necesare cel puțin două săptămâni de pregătiri. O structură pe trei trimestre, 15 septembrie – 15 iunie, cu două vacanțe de trei săptămâni în iarnă și două în primăvară, ar respecta pe toată lumea. Am copii, semestrul întâi din acest an a fost un chin. Copilul din clasa a V-a nu a apucat să se dezmeticească și a intrat în evaluări, teze. Nu a reușit să termine cu tezele, trebuiau încheiate mediile. A fost cumplit din punct de vedere al copilului. Profesorii au terminat epuizați primul semestru”, a precizat Mihaela Vasilică Stoiciuc.

Articolul precedentMinori de 15 și 16 ani cercetați pentru furt. Au fost prinși de agenții de pază
Articolul următorO parte din municipiul Botoșani rămâne mâine fără apă