Unii parlamentari români consideră că au imunitate și pe șosele. Își permit să încalce legea după care tot ei sunt nemulțumiți dacă vreun polițist de la rutier își face datoria.

Șenatorul PNL Costel Șoptică a fost prins conducând cu viteza de 105 km/h într-o localitate din județul Botoșani. Polițiștii nu au fost impresionați de funcția lui Șoptică și l-au lăsat imediat fără permis de conducere. Acesta a refuzat să semneze procesul verbal iar acum spune că nu îl are și că nici măcar nu știe ce au scris polițiștii. În schimb, a făcut o plângere și polițiștii nu au respectat legea privind datele cu caracter personal.

Am depus o plângere în care am specificat că datele cu caracter personal, legea care presupune secretul datelor cu caracter personal nu a fost respectată. Dacă nu aveau CNP-ul, nu aveau de unde să știe numele. În altă ordine de idei, nu am cum să fac plângere împotriva polițiștilor pentru că încă nu am intrat în posesia procesului verbal ca să-l pot citi și eu, să văd ce s-a scris acolo. Am refuzat să-l iau. Am dreptul legal să refuz să iau procesul verbal”, a spus Costel Șoptică.