De la începutul anului, cincizeci şi unu de persoane au fost depistate de jandarmi în timp ce comercializau ilegal sau transportau ţigări în vederea comercializării, fiind ridicate în vederea confiscării 23000 de ţigarete.

În doisprezece cazuri, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă pedepsită de Codul Vamal cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Ultimele două fapte de acest gen au fost constatate în week-end-ul care a trecut, în urma unor acţiuni pe linia combaterii comerţului cu produse accizabile, doi bărbaţi fiind depistaţi în zona Pieţei Centrale, respectiv în zona Stadionului municipal Botoşani, având asupra lor 1180 de ţigarete.

Alte treizeci şi nouă de persoane au fost identificate de oamenii legii în timp ce încercau să-şi vândă „marfa”, pachetele de ţigări găsite asupra lor fiind predate poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în vederea continuării cercetărilor.

Articolul precedentEra beat, conducea o mașină neînmatriculată și a provocat un accident la Suharău
Articolul următorLocuri de muncă disponibile în judeţ