În 2019, botoşănenii vor plăti o taxă de salubrizare de 12,5 lei, a anunţat ieri primarul Cătălin Flutur. De la 1 ianuarie 2019, municipiul Botoşani intră în master planul judeţean de gestionare a deşeurilor, urmând ca prin hotărâre a Consiliului Municipal să fie votat cuantumul taxei. Aceeaşi taxă va fi plătită şi de botoşănenii care locuiesc la case. Practic, începând cu 2019 şi botoşănenii care locuiesc la case vor plăti taxa de salubrizare la Direcţia Impozite şi Taxe. În acest an, botoşănenii plătesc o taxă de salubrizare de 13 lei de persoană pe lună.

„Nu ştim ce se va întâmpla. A fost o decizie a noastră. Am spus să mergem cu o taxă de 12,5 lei. Dacă este acoperitoare, o să încercăm să o mai scădem, dacă nu ne acoperă costurile, va trebui să o creştem, dar pentru anul viitor vom merge cu o taxă unică de 12,5 lei”, a precizat Cătălin Flutur.

Edilul a adăugat că reprezentanţii Urban Serv urmează să decidă dacă vor menţine actualul sistem de colectare la case şi agenţi economici, sau vor merge pe metoda de colectare la punct fix. „Cei care vor opta să le ia deşeurile din faţa casei, vor plăti în plus, ca tarif la Urban Serv”, a mai explicat primarul. Acesta adăugat că anul viitor municipalitatea va încerca să achiziţioneze unele utilaje pentru societatea de salubrizare.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces a decis ca în 2019 taxa unitară de salubrizare să fie 10,1 lei de persoană pe lună în mediul urban şi 3,2 lei de persoană pe lună, în mediul rural. În municipiul Botoşani nu se poate aplica taxa de 10,1 lei de persoană pe lună deoarece cantitatea de deşeuri generată de populaţie şi agenţi economici este mai mare comparativ cu cea din oraşele şi comunele judeţului.

Articolul precedentIntervenții ale muncitorilor DSPSA în mai multe zone din oraș
Articolul următorUrban Serv și-a cumpărat un sfert din cantitatea de sare necesară la deszăpezirea municipiului Botoșani