La data de 28 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 63 de ani, din județul Galați, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.  

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că, în cursul lunii martie 2022, după mai multe discuții pe o rețea de socializare, victima ar fi convenit cu persoana banuită să se întâlnească la locuința acesteia. 

Ulterior, data de 20 martie 2022, în timp ce aceștia se aflau în  locuința persoanei vătămate, o femeie, de 69 de ani, din comuna Broscăuți, ar fi amenințat-o cu acte de violență și ar fi imobilizat-o pe acesta, legând-o cu obiecte vestimentare de mobilierul din locuință. 

În acest context, bărbatul ar fi sustras din locuință mai multe bunuri, constând în bijuterii, telefoane mobile și bani.

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii din Botoșanii au pus în executare două mandate de percheziție la sediul societății comerciale la care lucrează persoana banuită de comiterea faptei, din județul Ilfov, precum și la o locuință folosită de acesta, din comuna Șendriceni, fiind ridicate bunuri care interesează cauza. 

Bărbatul de 63 de ani a fost depistat în județul Ilfov, fiind escortat către IPJ Botoșani, unde, față de acesta, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. 

Polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale. 

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Botoșani au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla, al polițiștilor din cadrul I.P.J. Ilfov și al Direcției Operațiuni Speciale.