Sute de lei plătiți pentru locurile de parcare

0
16

Interesul botoşănenilor pentru rezervarea unui loc de parcare este în continuă creştere. Mulţi şoferi sunt dispuşi să plătească sute de lei anual numai să obţină un loc unde să-şi lase maşina în siguranţă. La licitaţia organizată astăzi la Casa Cărţii pentru rezervarea a peste 70 de locuri, au rezultat unele taxe record. Doi botoşăneni vor plăti câte 900 de lei anual pentru două locuri care se află pe Aleea Nucului 5, respectiv strada Pacea 55. Un loc de parcare de pe strada Dimitrie Negreanu 1 a fost disputat de patru botoşăneni, astfel că s-a ajuns în final la o taxă de 600 de lei. Cu 500 de lei, respectiv 400 de lei au fost rezervate două locuri pe strada Prieteniei.

„Rezultatele licitaţiei confirmă încă o dată faptul că în anumite cartiere criza de locuri de parcare este foarte mare, iar cetăţenii sunt dispuşi să liciteze cu sume foarte mari”, a declarat viceprimarul Marian Murariu, preşedintele comisiei de organizare a licitaţiei.

În municipiu sunt aproximativ 8.000 de locuri de parcare, iar peste 6500 sunt rezervate. Cei mai mulţi botoşăneni achită taxa minimă, respectiv 131 de lei pe an.

În ultima perioadă, municipalitatea botoşăneană a primit solicitări pentru înfiinţarea de noi parcări, drept pentru care edilii botoşăneni iau în calcul achiziţionarea unor terenuri pentru amenajarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.