Judeţul Botoşani se menţine la un nivel al sărăciei îngrijorător. O demonstrează şi veniturile declarate de elevii incluşi în categoria beneficiarilor programului „Bani de liceu”. Deşi parlamentarii de la putere se laudă cu numărul beneficiarilor şi sumele alocate pentru acest program, realitatea din spatele cifrelor este dureroasă. Cum altfel poate fi interpretat faptul că 412 de liceeni botoşăneni au declarat că provin din familii unde venitul este zero. Cum reuşesc să se descurce aceste familii este greu de înţeles, însă este clar că cei 250 de lei pe care îi vor primi lunar elevii vor reprezenta ajutor pentru întreaga familie.

Alţi 219 elevi provin din familii unde venitul brut pe membru este cuprins între 1 leu şi 9,99 de lei. În categoria beneficiarilor mai intră 725 de elevi (din familii unde venitul este între 10 şi 99 de lei), 440 de elevi (din familii cu venit între 100 şi 199 de lei), 199 de elevi (din familii cu venituri între 200 şi 299 de lei). Vor mai primi bani de liceu şi 192 de elevi (ale căror familii au declarat că trăiesc lunar cu sume  între 300 şi 399 de lei), dar şi 219 elevi (cu venituri familiale între 400 şi 499 de lei).

În acest an şcolar vor primi bani de liceu 2406 de liceeni botoşăneni. Ajutorul financiar lunar este de 250 de lei şi va fi retras în condiţiile în care elevii vor acumula 20 de absenţe nemotivate.  Sprijinul financiar  se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă şi pe perioada practicii în producţie.

Articolul precedentProgramul „Masa caldă pentru elevi” continuă
Articolul următorRecepția parcului Cornișa se apropie de final