Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a semnat contractul de finanţare prin PNRR a renovării blocului alimentar, a magaziei de alimente şi a spălătoriei Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Valoarea finanţării obţinute de către Consiliul Judeţean se ridică la peste un milion de euro.

”Reabilitarea clădirii în care funcţionează blocul alimentar, magazia de alimente şi spălătoria Spitalului Judeţean «Mavromati» este necesară. Pe lângă serviciile medicale, Spitalul Judeţean asigură şi cazarea şi masa pacienţilor, iar activităţile conexe trebuie şi ele să fie la standarde adecvate vremurilor. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Judeţean şi Spitalului”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Odată cu obţinerea finanţării, Consiliul Judeţean Botoşani a demarat procedura de achiziţie a documentaţiilor necesare, astfel încât lucrările de execuţie să poată să înceapă cât mai repede.  ”Prin acest proiect se vor efectua lucrări de termoizolare a pereţilor şi a planşeelor, se va înlocui tâmplăria interioară şi exterioară, se vor reface instalaţiile electrice şi termice, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele şi acoperişul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice”, a transmis CJ Botoşani.

Potrivit instituţiei, în ultimii doi ani, sumele atrase de către Consiliul Judeţean Botoşani din fonduri guvernamentale, europene şi PNRR, prin proiecte care vizează modernizarea sistemului sanitar (construcţii noi, reabilitare de clădiri şi aparatură medicală) depăşeşte 30 de milioane de euro.

De asemenea, alte proiecte, de peste 5 milioane de euro, sunt în evaluarea autorităţilor de management.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentUn nou cutremur în România – Seismul a avut 5.7 grade pe scara Richter
Articolul următorMiliardari americani, investiții curate în România, fără implicarea statului. Familiile Păunescu și Păcuraru susțin cluburile de presă și de afaceri