Duminică, ora 0:55, poliţiştii Serviciului Rutier, au depistat în trafic, pe drumul naţional D.N.29, pe raza localităţii Cândeşti, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La solicitarea organelor de poliție de a se supune recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul a refuzat.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, fiindu-i eliberată o  dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație.

Ulterior, la aceeaşi dată, în jurul orei 04.00, bărbatul a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea acelaşi autoturism pe drumul naţional D.N. 29C pe raza localităţii Ionășeni, comuna Vârfu Câmpului.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, valoarea indicată a fost de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat. Totodată, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 lei pentru conducere sub influenţa alcoolului, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulaţie.

Articolul precedentTimișorean cu permisul suspendat din 2016, prins la volanul unui autoturism înmatriculat în Franța
Articolul următorTânăr cercetat pentru profanare de morminte