Consilierii municipali PSD nu vor vota proiectul vizând majorarea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2019. Primarul Cătălin Flutur a anunţat că va propune o majorare cu aproximativ 15 % a impozitelor şi taxelor. Viceprimarul Cosmin Andrei susţine însă această majorare nu este justificată, în condiţiile în care primăria a încheiat anul 2017 cu un excedent financiar, iar anul 2018 va fi încheiat tot pe plus. „Avem bani în conturile primăriei, am spus-o şi acum ceva timp când s-a făcut aprobarea contului de execuţie. În luna octombrie aveam 30 milioane de lei în conturile primăriei, 15 milioane pe funcţionare şi 15 milioane pe dezvoltare.  Având aceşti bani, nu se justifică o majorare a impozitelor şi taxelor”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, pe partea de dezvoltare, municipalitatea a cheltuit  15,6% din fonduri şi este puţin probabil să ajungă la 100%, în condiţiile în care în sezonul rece lucrările sunt sistate.

„Va veni un proiect de hotărâre la Consiliul Local şi atunci vom vedea impactul faţă de anul anterior, unde va fi probabil o influenţă, dată fiind majorarea salariului minim, dar dacă închidem anul cu 10 milioane de lei în cont, mai este necesară majorarea impozitelor şi taxelor locale?”, a spus Cosmin Andrei.

Articolul precedentTrei echipe din România și două din Italia îl vor pe Ongenda
Articolul următorProgramul „Laptele și corn” devine ” Laptele, corn și măr”