Simpozion cu sala arhiplină la Flămânzi

0
15

Zilele orașului Flămânzi au debutat sâmbătă cu o serie de acțiuni culturale, printre care și un simpozion organizat în sala de ședințe a Consiliului Local. Este vorba de a VIII-a ediție a simpozionului „Flămânzi – Scânteie de viață și simțire românească”.

De această dată, fiind Anul Centenar, organizatorii au decis ca simpozionul să fie dedicat militarilor de carieră plecați din acest oraș iar tema a fost „Străbuni și urmași – luptători pentru făurirea și apărarea țării”. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național de către o tânără din Flămânzi după care invitații au ținut câte o lecție de istorie, vorbind în special despre Marea Unire.

„Este o tradiție pentru noi să cinstim fiii satului. În cadrul simpozionului nostru, scânteie de viață și simțire românească, încercăm să aducem un gram de mulțumire acestor fii ai satului care s-au educat într-o anumită măsură la Flămânzi și în momentul de față activează sau sunt în rezerva Ministerului Apărării Naționale. Am 35 de persoane pe care le premiem cu câte o diplomă și o plachetă, în semn de mulțumire pentru ce au făcut pentru localitatea noastră”, ne-a spus Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.