O adolescentă de 16 ani, din Botoșani, a deschis la judecătorie un proces prin care vrea să-și câștige independența față de părinți.

Prin acțiunea de „emancipare minor”, permisă de legislația din România, fetei i s-ar putea recunoaște capacitatea deplină de exercițiu și i-ar putea da posibilitatea să iasă de sub tutela părinților.

Pentru asta, trebuie să îndeplinească anumite condiții: să aibă 16 ani împliniți și să fie angajată cu contract individual de muncă, cu acordul părinților și mai are nevoie de o declarație scrisă a părinților cu acordul ca aceasta să dobândească capacitate de exerciţiu deplină.scrie botosaninews.ro.

Dacă îndeplinește aceste condiții, tânăra trebuie să depună la autoritatea tutelară o cerere scrisă, prin care se solicită recunoaşterea capacităţii depline de exerciţiu.

Dacă nu are acordul ambilor părinți, cererea privind emanciparea minorului se depune la instanţa de judecată,pentru a o obține prin hotărâre judecătorească.

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentMeteorolog, semnal de alarmă: efectele dezastruoase ale furtunilor – vremea severă face ravagii în România
Articolul următorCrește numărul cazurilor de CoVid-19: 102 persoane infectate în ultimele 24 de ore! Sunt înregistrate și două decese