edh

Au mărit abonamentele, și-au cumpărat laptopuri și telefoane mobile de ultimă generație dar nu au ținut cont că în buget nu aveau bani. S-a întâmplat la primăria Stăuceni  unde tot bugetul alocat pentru internet și telefonie s-a cheltuit într-o singură lună.

Potrivit viceprimarului Cozmin Epuraș, Primăria Stăuceni avea un contract încheiat cu Vodafone pentru internet și telefonie. Relu Burlacu, fostul primar al comunei Stăuceni, a decis să rezilieze contractul cu această companie și ulterior a încheiat un alt contract cu Telekom. Deși în bugetul pe 2018 erau prevăzuți  în total vreo 7000 de lei pentru serviciile de telefonie fixă, fax și internet, cei din Primăria Stăuceni s-au trezit că au de plată 6500 de lei lunar către Telekom.

“Noi am primit o factură de 13.000 de lei de la Telekom, pentru două luni. În buget aveam prins 500-600 de lei lunar pentru internet, telefon fix și fax. Vreo 7000 de lei aveam pentru tot anul. Ne-am trezit că trebuie să plătim 6500 de lei lunar la Telekom. Nu aveam de unde plăti. Am cerut contractul de la Telekom dar nu mi l-au dat. Noi contractul nu îl avem la primărie. Din câte am înțeles, ar fi luat laptopuri, telefoane și a mărit abonamentul. Ne-au înterupt cei de la Telekom. Acum avem internet de la o firmă care operează la noi în comună. Probabil ne vor da în judecată cei de la Telekom. Probabil și cei de la Vodafone”, susține viceprimarul Cozmin Epuraș.

Pe lângă factura de 6500 de lei lunar către Telekom, Primăria Stăuceni mai trebuie să plătească și 1000 de lei lunar la Orange.  Viceprimarul spune că fostul primar a luat mai multe telefoane, a mărit abonamentul dar acele telefoane nu sunt în inventarul primăriei.

“De la Orange a luat vreo 11 telefoane. De la Orange am primit copia contractului, este semnătura lui. A luat telefoane de la 600 de euro în sus. Nu a văzut nimeni din primărie acele telefoane. Abonamentul la Orange este acum 1000 de lei pe lună iar contractul este pe doi ani”, a mai afirmat Cozmin Epuraș.

Fostul primar Relu Burlacu si viceprimarul Cozmin Epuras

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la Relu Burlacu, fostul primar al comunei Stăuceni, dar până acum nu a putut fi contactat. Relu Burlacu a fost ales primar al comunei Stăuceni în iunie 2016 dar anul trecut și-a pierdut mandatul în urma unei condamnări definitive într-un dosar de contrabandă cu țigări, pentru o faptă comisă în urmă cu 10 ani.

Articolul precedentO nouă licitație organizată de CJ pentru întreținerea drumurilor județene
Articolul următorPercheziții de amploare la contrabandiștii de țigări din zona Darabani