Social democrații încep să prindă curaj după ce au văzut că la protestul din 10 august nu au venit un  milion de oameni așa cum s-a spus inițial. Senatorul Șerban Nicolae, unul dintre cei mai vocali membri PSD, îi ironizează pe cei care au venit să protesteze.

Reprezentanții PSD nu consideră că după protestele din 10 august ar trebui să-și schimbe atitudinea sau să ia anumite măsuri.

„Rămânerea la guvernare este o obligație pentru noi și nu un premiu. Nu era o competiție la care ne-am pus medaliile la gât în 2016. Am început reforme importante în domeniul salarizării, pensiilor, organizării administrative, justiției.  Ceea ce facem noi în interiorul partidului și guvernării, nu ține de partea de miting. Dacă aș fi văzut acolo o alternativă… Alternativa e o înjurătură. Liderul diasporei a fost un șofer de tir din Suedia care și-a purtat copilul foarte mândru cu numărul ăla la mașină. Atât a putut. Dacă asta e alternativa… Avem de ales între PSD și ăia. Alternativa la PSD era un șofer de tir, unii care înjură… S-a mai fâsâit o legendă”, a afirmat Șerban Nicolae care susține că protestele din ultima perioadă nu se pot compara cu evenimentele din 1989.

„Nu e deloc adevărată povestea cu diaspora care urăște PSD-ul. Dacă ar fi așa, ieri erau 4 milioane de români. Dacă noi făceam opoziție în stradă când erau ceilalți la guvernare, paralizam țara. Mai ales la nivel local unde avem atât de mulți primari. Eu am fost în 21 decembrie 89 în Piața Universității. Până în 22 dimineață, noi am avut în față nu jandarmi cu negociatori ci aveam armată cu tab-uri, cu muniție de război, s-a și murit pe lângă mine. Nu am cum să accept să-mi facă cineva comparație că acum e revoluție, sunt eroi. Să protesteze, să mă înjure dacă asta e bucuria lor dar dacă asta e alternativa, la vot să caute pe buletin aia cu M… PSD”, a mai spus Nicolae într-o conferință de presă la Botoșani.

Parlamentarul PSD a fost ironic și când a venit vorba de președintele României spunând că reacțiile acestuia nu mai au niciun impact.

„Când iese președintele României și spune că nu mai sunt bani de pensii și salarii, un milion de bugetari ar trebui să fie în stradă, disperați, și să vadă garanții scrise că sunt bani de salarii și pensii. Când președintele României condamnă Jandarmeria, ar fi trebuit să fie un haos în toată țara. Românii nu îl mai iau în serios”, susține senatorul PSD.

Articolul precedentUn senator PSD susține că protestul de ieri a fost nejustificat și îl acuză pe Iohannis de instigare
Articolul următorCentenarul Marii Uniri la Centru de Agrement Codrii de Aramă