Noul guvern PNL nu a fost încă instalat dar șefii organizațiilor din teritoriu vorbesc de schimbări de directori și evaluarea pesediștilor din funcții.

Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, susține că după instalarea noului guvern va urma o perioadă de evaluare a directorilor de instituții.

„Vor fi vreo 15-16 ministere. Asta înseamnă că se vor comasa niște instituții la nivel local. Nu știu să vă spun care sunt ministerele ca să vă spun ce se va întâmpla la Botoșani. Ce pot să vă spun este că unul din obiective este refacerea capacității de lucru administrative la nivelul județului. Vor exista evaluări. Nu mă puneți să spun care director pleacă, că nu îi evaluez eu. Îi va evalua ministerul de resort prin pârghii specifice”, a afirmat Șoptică.

„Numărul secretarilor de stat se înjumătățesc. Numărul directorilor de agenții și companii se înjumătățesc. Numărul miniștrilor se înjumătățesc. Nu e o disponibilizare neapărat. Nu știu acum să spun că va fi sau nu disponibilizare. Că nu știu. Și expresia cu cei 400.000 este o expresie scoasă din burtă. Un reprezentat face o afirmație… Noi încă nu știm cum stăm”, a mai afirmat Șoptică.