Tramvaiele vor circula în continuare pe cele două trasee din municipiul Botoșani. Chiar dacă anul acesta s-au înregistrat mai multe evenimente în care au fost implicate rablele societății Eltrans, autoritățile locale spun că încă nu pot lua o decizie radicală.

 

Tramvaiele din municipiul Botoșani au devenit un pericol iar numărul evenimentelor în care acestea sunt implicate este din ce în ce mai mare. În orice moment există riscul producerii unei tragedii deoarece aceste mijloace de transport vechi de 40 de ani, nu mai prezintă niciun fel de siguranță pentru călători și participanții la trafic. Autoritățile locale au făcut ședințe, au analizat dar au ajuns la concluzia că încă nu poate fi sistat transportul local cu tramvaiul.

Imagine

“În momentul în care semnăm contractul de finanțare, cei de la Eltrans pot face acel leasing operațional să ia mijloace de transport care să înlocuiască tramvaiele până la finalizarea proiectului. Până la semnarea contractului de finanțare nu au voie. Nu trebuie decât să semnăm un contract definanțare. În momentul ăla, putem lua 8-9 autobuze pe care să le folosim pe perioada în care se vor executa lucrările la calea de rulare”, a afirmat Cătălin Flutur.