Botoşăneanul care a spart vineri seară geamurile unei uşi de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean a fost arestat preventiv. Însă nu pentru distrugere, ci pentru că ar fi principalul suspect în cazul unei crime comise într-o casă de pe strada Împărat Traian din municipiu. Grozăvia s-ar fi petrecut în noaptea de joi spre vineri când individul, Cristian A., întors din Germania de câteva săptămâni, a fost alungat de acasă de părinţi din cauza scadalurilor. El şi-a găsit adăpost în locuinţa unui botoşănean, de pe strada Împărat Traian, unde a dat peste un alt tânăr din Botoşani, găzduit şi el de cea vreme în acea casă.

Gazda stătea într-o cameră, iar cei doi „chiriaşi” împărţeau o singură încăpere. Doar că în noaptea de joi spre vineri, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, Cristian A., extrem de violent, a sărit la bătaie la celălalt tânăr şi l-a lovit de mai multe ori în cap. În urma scandalului, Cristian A. a fost dat afară din casă, dar vineri dimineaţă celălalt tânăr a fost găsit fără suflare. Iniţial, decesul nu a ridicat suspiciuni, însă la necropsie medicii legişti au găsit un hematom şi au avansat ipoteza că decesul a survenit din cauza unei agresiuni. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşni, iar cu ajutorul poliţiştilor de la Investigaţii Criminale anchetatorii au reuşit să refacă întregul fir al întâmplărilor.

Ridicat pentru cercetări, Cristian A., care era extrem de agresiv, a fost dus la spital, unde a făcut prăpăd. Internat în Secţia de psihiatrie, el a fost prezentat duminică în faţa magistraţilor de la Tribunalul Botoşani, care au dispus arestarea lui preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Articolul precedentSăptămână cu vreme schimbătoare
Articolul următorDosar penal pentru că a mers cu cuțitul la un bar