La data de 12 decembrie 2020 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel de urgență 112 despre faptul că un autoturism se deplasează haotic pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul reședință de județ.

Echipajul de poliție direcționat la faţa locului a depistat autoturismul în cauză pe strada Ion Pillat, în apropierea intersecţiei cu strada I.C. Brătianu, iar conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 34 de ani din municipiul Botoșani. 

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus apoi la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 13 decembrie 2020 polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 Ştefăneşti, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Santa Mare, au oprit pentru control, pe drumul comunal DC52, un autoturism condus de către un tânăr de 29 de ani din comuna Albeşti, judeţul Botoşani, care a declarat verbal faptul că nu are asupra sa actele personale și documentele autoturismului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit faptul că persoana în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule anulat. 

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au dispus sancţionarea contravențională a persoanei în cauză pentru amendă în sumă de 870 lei.

În ambele cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Sursa: Realitatea de Botosani

Articolul precedentȘi-a riscat libertatea urcându-se băut la volan
Articolul următorContrabandist somat cu focuri de armă