Şase preoţi din judeţul Botoşani au fost amendaţi după ce au participat la o slujbă cu aproape de enoriaşi fără a respecta nicio normă de protecţie sanitară. Poliţia continuă identificarea celor care nu purtau mască sau nu respectau distanţarea socială.

Anchete ale Direcţiei de Sănătate Publică şi ale Poliţiei, în comuna Tudora din Botoşani, după ce preotul din localitate a organizat o slujbă cu aproape 100 de enoriaşi fără a respectat normele de protecţie epidemiologică. Deocamdată au fost amendaţi şase preoţi , inclusiv organizatorul evenimentului. Acesta din urmă a primit o amendă de 500 de lei.

Slujba a avut loc duminică şi a fost slujbă misionară la care au participat mai mulţi preoţi, un cor bisericesc format din 25 de persoane şi aproape 100 de enoriaşi.

Printre aceştia şi mulţi copii în costume populare. Imaginile surprinse în timpul slujbei arată că nu au fost respectate normele sanitare în vigoare, adică majoritatea participanţilor nu purtau mască şi nici nu era asigurată distanţarea socială.

Sursa: Realitatea de Botosani