Alianța PNL – ALDE a funcționat până în momentul în care cele două partide au început să-și împartă funcțiile. Faptul că funcția de prefect al județului Botoșani a fost cedată celor de la ALDE a stârnit mari nemulțumiri în organizația PNL Botoșani.

Liberalii au amenințat chiar cu demisii din partid în cazul în care ALDE va nominaliza viitorul prefect al județului. Între timp, s-au calmat cei revoltați dar șefii ALDE Botoșani au anunțat că nu se mulțumesc doar cu prefectul județului și că vor 20% din posturile de directori și directori adjuncți din instituțiile deconcentrate. Anunțul celor de la ALDE a stârnit din nou nemulțumirea liderilor PNL Botoșani. Secretarul general al PNL Botoșani a lansat în această seară un atac la conducerea ALDE Botoșani, spunând că liberalii nu vor mai ceda niciun post de director.

“PNL Botoșani a acceptat cu foarte mare greutate o soluție temporară prin care să fie aplicat o parte din protocolul PNL-ALDE în județul Botoșani, prin faptul că prefectul este desemnat de ALDE .
Personal, nici nu mă miră și mi se confirmă încă odată faptul că ALDE-PSD este aceeași mizerie! Să fie clar, am vorbit cu președintele Costel Șoptică și voi vorbi cu toți colegii ca PNL Botoșani să nu mai negocieze nimic și să nu mai cedeze nici o funcție către ALDE sau alt partid. Ne asumăm guvernarea alături de președintele Ludovic Orban și nu cu unii lideri ALDE care au grave probleme de integritate. În primul BPJ al PNL voi propune să analizăm foarte bine dacă mai putem vorbi de cele două instituții deconcentrate acceptate inițial a fi oferite către ALDE (Protecția Consumatorilor și Direcția de Statistică). Electoratul României și-a exprimat clar votul și a arătat că își dorește o altfel de administrație , fără PSD și fără minciună!”, a afirmat Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL Botoșani.

“Nu ne rugăm de PNL. Ei vor avea nevoie de noi pentru majorități”

Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani, a reacționat după ce liberalii au anunțat că nu vor mai fi niciun fel de negocieri pentru funcții pe plan județean și că nu vor mai ceda niciun post de director.

“Noi nu intrăm în polemică. Să câștige alegerile cu 50%+1 și după să jignească. Deocamdată n-au reușit singuri. Noi nu ne rugam de PNL. Ei vor avea nevoie de noi pentru majorități în Consiliul Județean și consiliile locale. ALDE va putea să facă majoritați și cu alte partide, nu-i nici o problemă”, este reacția lui Florin Țurcanu.

Articolul precedentMarius Croitoru are un mesaj pentru șefii CFR-ului: „Noi nu jucăm pentru nimeni”
Articolul următorIncendiu în orașul Bucecea. O mamă și fiul ei au ajuns la spital