REFERENDUM 2018. 425 de secții de votare deschise în județul Botoșani

0
54

Peste 360.000 de botoșăneni au drept de vot la Referendumul naţional de revizuire a Constituţiei care se organizează în acest week-end. Pentru acest referendum s-au organizat 425 de secții de votare în județul Botoșani.

În cursul zilei de vineri, primarii sau delegaţii acestora au preluat, sub pază, sacii cu buletine de vot şi materiale necesare votării care ulterior au fost împărţite pe secţii de votare. Fiecare delegaţie a fost însoţită de cadre ale MAI, de regulă poliţişti de la Posturile sau Secţiile de Poliţie.
Potrivit statisticilor Autorităţii Electorale Permanente, la nivelul judeţului Botoşani sunt 364.460 de alegători.
Judeţul Botoşani a primit 400.157 de buletine de vot, reprezentând numărul alegătorilor aflaţi în listele electorale permanente raportate la sfârşitul lunii septembrie, la care se adaugă un procent de 10% pentru alegătorii din alte judeţe care vor vota pe liste suplimentare sau pentru cei care vor împlini vârsta majoratului pe 6 sau 7 octombrie.
Cele 425 de secţii de votare au primit câte cinci ştampile cu menţiunea Votat, însemnând un total de 2.125 de ştampile.
În ceea ce priveşte numărul de autocolante cu menţiunea Votat RRC,  primite de judeţul Botoşani, numărul acestora este de 374.953, însemnând numărul de alegători care deţin cărţi de identitate plus 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.