Municipiul Botoșani a fost sancționat la rectificarea bugetară făcută de guvernul Dăncilă deoarece primarul nu este de la PSD.

Municipiul Botoșani a primit doar 1,5 milioane de lei în condițiile în care ar fi trebuit 9,4 milioane de lei, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare.

 „A fost făcută o rectificare de buget pe care guvernanții o numesc pozitivă. Este pozitivă doar pentru ei și pentru o parte dintre prietenii lor de la guvernare. Pentru noi este o mare țeapă. Am informat, am scris, am spus că doar pentru asigurarea funcționării municipiului Botoșani, a aparatului propriu și a instituțiilor din subordinea CL, ne-ar fi trebuit în jur de 9,4 milioane de lei. Pe anexa în care este prin municipiul Botoșani, primim doar 1,5 milioane lei. Asta în condițiile în care trebuiau să ne dea măcar 5 milioane de lei din diferența de impozit pe venit de la 42,5% la 60%, cum s-a angajat guvernul la începutul anului. Domnul ministru de Finanțe ne-a spus că este o problemă pe care o rezolvă la rectificare. Doar pentru plata asistenților personali, ne trebuie 1,92 milioane lei iar noi primim 1,5 milioane”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Dacă pentru municipiul Botoșani nu au fost prea mulți bani, pentru alte municipii și orașe din țară, conduse de primari PSD, s-au găsit fonduri.

„Dacă municipiul Botoșani primește 1,5 milioane lei, Constanța primește 14,3 milioane de lei, ca și cum Constanța ar fi de zece ori mai mare decât Botoșani. Nu o să înțeleg de ce primește Mangalia, un orășel de vreo 30.000 de locuitori, 1,46 milioane lei. Cum nu o să pot înțelege de ce un municipiul cum e Sf. Gheorghe, care este jumătate decât Botoșani, primește 10,2 milioane lei. Nu mai vorbesc că Tecuci primește mai mult decât Botoșani. Vulcan primește 3 milioane”, a mai spus Flutur.